Petten, Noord-HollandDe badplaats Petten aan Zee ligt direct aan de Noordzee, het appartementencomplex Petten Beach is ca. 500 meter van het strand en kust verwijderd. Hier kunt u in alle rust ontspannen, b.v. aan het strand, op de dijk, in het bos, in de duinen of in het polderlandschap. U kunt hier kilometers fietsen op veilige fietspaden. In het noorden grenst het dorp aan een bebost duinlandschap met duinmeertjes en wandelpaden, waar u heerlijk kunt wandelen. Dichtbij ligt het natuurreservaat Zwanenwater met de grootste lepelreigerkolonie van Europa. Het terrein heeft een oppervlakte van 550 ha en is alleen toegankelijk voor voetgangers. Petten is ook een ideaal oord voor zeilers, windsurfers kiters. In het voorjaar zijn in de omgeving uitgestrekte bloemen- en tulpenvelden te zien. Kortom hier zijn de beste mogelijkheden voor een ontspannen vakantie in een rustige, gezonde en frisse omgeving.

Soort vakantie

  • Gezinsvakantie
  • Cultuur en excursies
  • Sport & actieve vakantie
  • Strandvakantie
  • Stadsbezichtigingen
  • Wandelvakantie
  • Seniorenvakantie

Sport- en vrijetijdsmogelijkheden in de omgeving

Fietsen,  zwemmen, tennis, wandelen, in line skating, zeilen, (kite)surfen, vliegeren, waterskiën  voetbal, (zee)vissen, (mini)golf en biljart. Voor kinderen is op 1.800 meter afstand een grote avonturen speeltuin met binnenbad, waterfietsen, enz. De Goudvis in St. Maartenszee, speeltuin en zwembad De Holle Boom in Tuitjenhorn,  Dierenparken Blankendael in Tuitjenhorn en Anna Paulowna Park Hoenderdael met een roofvogelshow.

Bezienswaardigheden

Petten is slechts 60 km van Amsterdam en 17 km van Alkmaar (Kaasmarkt) verwijderd. Den Helder ligt op een afstand van 25 km en vandaar is het mogelijk over te varen naar het Waddeneiland Texel. In Den Helder ligt ook het Marine Museum, Fort Kijkduin. In de omgeving zijn nog een groot aantal historische stadjes en dorpen: o.a. de historische driehoek Hoorn met het West-Friese museum, Enkhuizen met een uitgestrekt openlucht museum en Medemblik met het slot Radboud. Tussen Hoorn en Medemblik kan een rit worden gemaakt met een stoomtrein, van Medemblik naar Enkhuizen kan een vaart worden gemaakt met een historische veerboot en per moderne trein kan men weer terugkeren in Hoorn. Edam met een mooie oude binnenstad en natuurlijk zijn bekende kaasjes. Eveneens op korte afstand (10 – 15 km) liggen het kunstenaarsdorp Bergen, het stadje Schagen met in het hoogseizoen op donderdag de wekelijkse (folklore)markt en het IJsselmeer (40 km.).

Gastronomie- en vrijetijdsbesteding

Spar Supermarkt, slijterij, drogist, TPG Post bij Quidaro op het plein, restaurants, bar/dancing, snackbar, cafetaria, cafés met terras, pinautomaat, alles binnen een afstand van 200 meter.
Bus 151 (Connexion) van en naar Alkmaar C.S. Op werkdagen tussen 07:00 en 18:00 uur halfuursdienst. Op zaterdag, zon- en feestdagen een maal per uur. Zie dienstregeling op de halte bij het appartement. Tijdens het zomerseizoen rijdt 1 x per uur de Kustbus (851) van Petten naar Den Helder v.v.